Lektire.me - sastavi je internet stranica koja sadrži primere sastava, pismenih zadataka i eseja za osnovnu i srednju školu. Cilj sajta je da pomogne srednjoškolcima da što bolje i kvalitetnije napišu sastav na određenu temu.


Milan Milenković - Uskliknimo s ljubavlju ujedinjenju

Milan Milenković - Uskliknimo s ljubavlju ujedinjenju

Milan Milenković - Uskliknimo s ljubavlju... ujedinjenju

 

Već pričah i pisah: kako se primiču neki izbori, srpska opozicija zakuka do neba: okupljanje! Sabiranje! Ne smemo da propustimo ovu šansu!

 

Pošto uskliknu s ljubavlju, ali ne Svetom Savi, nego okupljanju, opozicionari istaknu zamišljenu sliku kandidata, sa svim moralnim i profesionalnim karakeristrikama nacionalne gromade, koja treba, pod prethodnim pretpostavkama, da dobije Vučićevog kandidata. To će se desiti kad ja budem prvi tenor u Beogradskoj operi.

 

Nudim opkladu, dakle, svim ujediniteljima opozicije da se neće ujediniti i da neće imati zajedničkog kandidata. Dajem, za mene velikih 300 evra, a ko misli da može da ujedini opozciju i da dobije Vučićevog kandidata, a pogotovu da pobedu ostvari na moralnoj i vrednosnoj osnovi, meni dođe 200e. Pošteno.

 

Kome do sada nije jasno da Vučić na „kutiju" izgubiti ne može, osim ako kutiju ne kontrolišu stranci, taj za politiku nije i ne treba da ovom narodu arči vreme i energiju somnabulnim pričama o snazi naroda i demokratije. Ovaj namučeni narod ne zaslužuje Vučića, ali ne zaslužuje ni ove što olako obećavaju rušenje Vučića, jer nema ničeg jadnijeg i destimulativnijeg od plitkih i neispunjivih obećanja. Kako koji izbori: "Gotov je, samo da se ujedinimo".

 

Naravno da od toga nema ništa. Lepo bi bilo da pozivari na ujedinjenje kažu šta će oni uraditi i to ne ako, već kad se ponovo ukake? Evo, ja kažem da će se ukakiti i, kao što rekoh, dajem 300e da će tako biti. Dodajem: ako se ujedine, ako budu imali jednog kandidata, ja nestajem trajno iz javnog prostora. Ako ne uspeju da se ujedine, ako budu imali više kandidata, ne tražim od njih da nestanu iz javnog prostora, posle stotinu promašaja, već samo da promene ploču, da zacvrkuću nešto drugo, od pesmica o ujedinjenju. Ne mogu da verujem da im mašta i pamet dalje ne dopiru. Koliko puta treba da omanu, da shvate da priča ne prolazi?

 

Dakle, ujedinjavači: nećete se ujediniti iz više razloga. Prvi je što delove srpske opozicije kontrolišu različiti igrači, tako da će kandidata biti onoliko koliko ima gospodara. Drugo: sramota je da toliko ne znate, nego verujete da su patriotske organizacije vlasne da same odlučuju što im na pamet padne. Morate da znate da politika tako ne radi. Već danas postoji industrija patriotskih stranaka, koje trče na Pink da hvale i brane Vučića. Pa šta mislite, ujedinjavači, da je to slučajno, zaigrala se deca? Ili imate patriote koje se ližu sa Čedom i Borisom, a cenzus love kod američkog ambasadora. I to slučajno? Pao Mujo na nož, pa tako sedam-osam puta. Da li ćete, ujedinjavači, ikad išta o politici naučiti? Ili ćete uvek istu pesmicu pevati, misleći da je evergrin. Super pesmica, nego nema ko da vas shvati, pa da zapeva sa vama. Vreme da se menja ploča, ujedinjavači. Prdnuli ste plavo sto puta, ajd' sad malo da pustite nekog drugog da cvrkuće, a da vi umuknete. Pogotovu da prestanete da maltretirate narod moralisanjem u politici. Ako ne, platite opkladu, unovčite znanje. Šteta je kad sve znate, da ne naplatite. Eto, naplatite od mene, jer ja kažem da od ujedinjavanja nema ništa. Odlična prilika da mi uzmete laku lovu i to na znanje.

 

Ko bi bio kandidat koji može da pobedi Vučićevog kandidata, ili Vučića samog, a pod uslovom da se cela opozicija ujedini? Na primer...Gospod Bog. Nedovoljno, ujedinjavači, nedovoljno. Informer bi brzo ustanovio da je Gospod Bog ganjao Evu po Edenu, da je učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu rušenja Jerihona, te da je rođenog sina zapustio i dozvolio da postrada, a Pink bi sve to dodatno potvrdio. Gde vi živite, ujedinjavači? Vi stvarno verujete da možete iz vazduha da stvorite kandidata? U laboratorijskim uslovima? Treba samo da progovori, da propametuje, da narod uvidi da ima boljih i pametnijih od Vučića, i SNS odlazi u prošlost. Pa gde vi živite, u kojoj realnosti se šunjate? Ne da nećete dobiti, nego ćete, po običaju, ispasti smešni, k'o i do sad što ste bili.

 

Odraće vas Vućić ko jaganjce đurđevdanske, vući će vas kroz blato, ismejaće vas, a onda će polovina od vas da se zakune da će se sledeći put ujediniti, ali keve mi, a druga polovina će kod Vučka po tanjir čorbe. Tako to radi, ujedinjavači. Kad ćete, tako pametni, jednom shvatiti?

 

Vaši vapaji za ujedinjenjem su indirekto, ali jasno priznanje da je svako od vas, ponaosob, nesposoban, te da je izuzetno lukav plan da se nesposobni okupe, sa idejom da je nagomilana nesposobnost efikasnija od pojedinačne. Čudni rezoni. Filosofija Boldrika, iz Crne Guje.

 

Neverovatno je sa kakvikm rezonima i kakvim bajalicama se hoće srušiti ozbiljan sistem i ozbiljan političar. Znam ja da Vučić nije Čerčil, ali za ove majstore koji hoće da ga sruše ujedinjavanjem i poučnim pričama, ovaj je Cezar. Oni, naši ujedinjavači, to uopšte, u svojoj samozaljubljenosti, ne vide, a prvi uslov da nekog dobiješ jeste da ga bar ozbiljno shvatiš. Ovima ni to ne polazi za rukom.

 

Srećom, il' nesrećom, ujedinjivači nikad neće dobiti šansu, osim ako ne daju guzu istima onima kojima su taj organ dali svi od 5. oktobra naovamo. Za neke znam da su zdravo raspoloženi, samo ih blam da kažu, za neke znam da su već dali, samo još imaju dozvolu da glume patriote, za neke znam da neće dati guzicu, ali nikad neće razumeti ništa od politike i u politici.

 

E, ti poslednji su mi teži od svih drugih, jer je njihovo poštenje garancija njihovog neuspeha. Njih se bojim, jer bi po julskom danu promašili Avalu i pobrkali bi metar i gram.

 

Sledbenici utopija, popravljači sveta, svi oni koji suzu liju kad život odbije da se pokori njihovim savetima, suštinski su mnogo opasniji i štetniji, nego real-političari. Utopisti uvek narodu na leđa tovare što ovaj poneti ne može. Teret idiotskih, utvarnih projekata, san o idealnoj državi, o harmoniji i skladu, uvek, nekako, ima rđav početak, krvavu razradu i bljutav kraj.

 

No, ako ih život ne nauči, naučiće ih Vučić, kad se opet, negde oko 2026-te budu okupljali da ga sto peti put obore zajedničkom akcijom. Da li će makar tada sami sebi izgledati smešni?

 

Milan Milenković - Apokalipsa u četiri tačke

Milan Milenković - Avet okupacije i prikaza kolaboracije 

Milan Milenković - Bogomoljci ponovo jašu

Milan Milenković - Cigla

Milan Milenković - Četvrti stalež

Milan Milenković - Cvrkutani

Milan Milenković - Dan kao i svaki drugi

Milan Milenković - Dogodiće se juče

Milan Milenković - Dogodilo se sutra

Milan Milenković - Državotvornost na srpski način

Milan Milenković - Duševne osnove izdaje

Milan Milenković - Dvoidentitetskoj braći

Milan Milenković - Etno samoposluga

Milan Milenković - General

Milan Milenković - IPA narodne kuhinje

Milan Milenković - Između rulje i elite

Milan Milenković - Medijski mesija

Milan Milenković - Mit o Vizantiji

Milan Milenković - Mračnjak

Milan Milenković - Na budalu uvek možeš da se osloniš

Milan Milenković - Na glavi cilindar na nogama opanci

Milan Milenković - Najveći sin naroda svog, bio nam otac, majka i Bog...

Milan Milenković - O kerovima i ljudima

Milan Milenković - Obzorje diktature

Milan Milenković - Oskarovci

Milan Milenković - Pad 

Milan Milenković - Podele

Milan Milenković - Prljave ruke

Milan Milenković - Prosvetni bluz

Milan Milenković - Skaska o ruskoj snazi

Milan Milenković - Sobni starešina

Milan Milenković - Sokrat nije znao

Milan Milenković - Srbi i Bobi

Milan Milenković - Srpska priča

Milan Milenković - Sveti zakonik Dušana cara

Milan Milenković - Svetli put

Milan Milenković - Trampa

Milan Milenković - Trampologija

Milan Milenković - Trči Prle

Milan Milenković - Tunel ideološke strave

Milan Milenković - Valhala je u onom pravcu...

Milan Milenković - Varošarije, varošarije

Milan Milenković - Žana

Milan Milenković - Zapisi iz bolnice

Milan Milenković - Zapisi iz zemlje Šarlatanije

loading...
4 glasova
Koristio vam je ovaj sastav? Kliknite like
ili podelite sa prijateljima

Postavite ovaj sastav na Vaš sajt ili forum

Link
Za web stranicu
Za forum
Nazad Milan Milenković - Uskliknimo s ljubavlju ujedinjenju

Najpopularniji sastavi

Moja draga osoba

Moja draga osoba   Postoji mnogo ljudi koji ispunjavaju moj život, koje volim i kojima se divim. To su moji roditelji, moja baka, ujaci, ali i moja… >

Moja škola

Moja škola   Škola, to je ustanova čiji je osnovni zadatak prenositi znanje na mlade ljude. To su zgrade u čijim se prostorijama odvija nastava.… >

Moji snovi

Moji snovi   Ne postoji čovjek koji ne sanjari ili barem mašta. Snovi mogu biti različiti; počev od snova o uspjehu, preko ljubavnih snova pa do… >

Moja soba

Moja soba   Razmišljajući o svojoj sobi, ne želim ju opisati kakva je ona materijalno jer se bitno i ne razlikuje od soba mojih vršnjaka. Svaka soba… >

Iskreno o sebi

Iskreno o sebi   Iskreno o sebi. Ne znam što ne mogu da napišem par rečenica o sebi, a uvek brzo donosim zaključke o drugima. Ostavljam olovku,… >

Sastavi na društvenim mrežama

Lajkuj Lektire.me na Facebook-u