Lektire.me - sastavi je internet stranica koja sadrži primere sastava, pismenih zadataka i eseja za osnovnu i srednju školu. Cilj sajta je da pomogne srednjoškolcima da što bolje i kvalitetnije napišu sastav na određenu temu.


San srbske letnje noći

San srbske letnje noći

San srbske letnje noći

 

Već, nekoliko noći, sanjam isti san. Došao mi je sin Mihajlo sa porodicom iz Australije posle godinu dana. Radoznao, pita me "Šta se to dogodilo u Srbiji, šta smo sve čuli i videli u njihovim sredstvima informisanja. Čuli smo se stalno, ali mi sada polako sve lepo objasni"?


Naravno, da ću ti objasniti, rekoh ali već i sam dosta toga znaš. "Da, ali mi nisi rekao kako je sve počelo, i šta je bio neposredni povod za sve"?


Znaš i sam, koliko puta sam ti govorio kako se živelo u onom logoru koji se zvao Republika Srbija, pod onim upravnikom i njegovom klikom, ali Bogu hvala, da smo se te bande otarasili i da smo počeli da živimo kao ljudi. Ali, u pravu si nije bilo lako, a ni početi sve ono što smo preko glave preturili.
Sve ono što su nam priredili, mnogo toga i sam znaš, to ne dao Bog nikome, ali, kada je dozvolio onoj zmiji Tačiju da krene na naš narod na severu Kosova i Metohije, kada je počelo ubijanje, pljačka i progon našeg naroda bila je noć, tako da mnogi od nas to nisu ni znali do ujutro, a i onda to nije moglo da se čuje na njegovoj televiziji. Tek negde oko 8 sati počele su da stižu vesti sa lokalnih televizija i radija a veliki deo naroda je uspeo sa najnužnijim stvarina i decom da se prebaci preko administrativnih prelaza gde ih je sačekao narod i narodna vojska. Stravične priče o pokoljima celih porodica, popaljenim i opljačkanim imanjima su stizale iz minuta u minut, a narod je uz svu kuknjavu još neko vreme bio u šoku. Bez obzira, što je upravnik logora javno rekao da on neće da štiti nijednog svog građanina oružanom silom, malo je bilo onih koji su verovali da ćemo doživeti još jedno poniženje, od ovih izroda i Nato plaćenika.


A onda je krenulo, ono što je neminovno moralo da se dogodi. Neznam tačno gde, u kom mestu, ni ko je prvi krenuo, ali smo saznali da narod ide masovno ka Beogradu svim raspoloživim prevoznim sredstvima, i da je samo u početku bilo mlakih pokušaja milicije da nam stane na put. Međutim, kada su videli ogroman talas naroda, kada su videli krv koja je proključala u ljudima, najveći deo njih se priključio narodu. Kasnije smo saznali da je jedan deo vojske koji je bio uz samu granicu hteo da uđe na Kosovo i Metohiju, da štiti narod i nejač ali da to ministar vojni nije dozvolio. Kada su videli šta se desilo vojnici su plakali, ali, oni su se prvi sa svojim starešinama organizovali i krenuli na Beograd i Generalštab. Već oko 12 sati su bili nadomak Beograda, kada su počele da stižu prve vesti da je i najveći broj građana nadomak glavnog grada.
"Šta je dalje bilo ? čuli smo da je bilo i žrtava"?

 

Tako je, bilo je onih koji su verovali da će ovo lako i brzo da se završi, ali, nije bilo baš tako. Kada su videli prepune ulice naroda u glavnom gradu, neki od opozicionih poslanika su pokušali da se stave na čelo naroda, ali ih je narod kao i ovu mafijašku kamarilu na vlasti odavno prezreo, tako da je malo nedostajalo da ih narod pregazi. Misao u većini glava toga dana bila je, ni kurta-ni murta, dosta je narodu ovakvih "predstavnika" od kojih smo bili još siromašniji, gladniji i bedniji.


A prvih žrtava je bilo, u pokušaju privatne vojske da odbrani od naroda i milicije jedan zamak u okolini glavnog grada i njenog vlasnika-mladog političara. Posle njihove likvidacije milicija je u podrumu pronašla savremenu laboratoriju i ogromnu količinu narkotika, robu ubice Tačija, koja je bila spremna za našu decu. To je inače bila stranka koja se predstavljala kao uboga sirotinja kada su predali imovinsku kartu a samo u tom skladištu imali su narkotika za više miliona evra. Bilo je žrtava i kasnije, dok se narod sa vojskom i policijom organizovao stradalo je puno ljudi na našoj strani i to zamisli od plaćenika amerikanaca i engleza kojima se upravnik okružio, verovatno iz straha da ne može da potpuno računa na svoje lično obezbeđenje a i bio je potpuno u pravu, jer su ga oni čim su na drugoj strani videli svoje očeve i braću odmah napustili. Bilo je, i dosta dezinformacija, koje su proturali tkz. "demokratski mediji" najgori šljam koji je zaseo u uredničke fotelje dnevnih listova i televizija sa nacionalnom frekvencijom, od laži o masovnim streljanjima do poziva zločinačkoj Nato organizaciji da okupira našu zemlju, kao da mi već nismo bili pod okupacijom njihovih slugu.


Istina je, da je bilo anarhije na strani naroda, da je to i razumljivo obzirom na ogroman gnev naroda, želju pojedinaca da se odgovorni za zločine koje su učinili prema narodu uhapse, da im se javno sudi, da se vrati smrtna kazna, da se javno streljaju u direktnom prenosu na narodnoj televiziji.


U toj situaciji, kada je trebala hladna glava i zdrav razum, dobili smo sa narodne televizije, iz koje su pobegle sve one protuve koje su veličale sva dostignuća upravnika logora i njegove zločinačke klike, pomoć nekolicine priznatih pravnika koji su nam pomogli da na pravno-legalan način predstavimo narodni protest.

 

Oni su, pozivajući se na Ustav Republike Srbije objasnili narodu i međunarodnoj zajednici da je po članu 2. Ustava narod nosilac suverenosti, da suverenost potiče od građana koji je vrše referendumom, narodnom inicijativom i preko svojih slobodno izabranih predstavnika, a da nijedan državni organ, politička organizacija, grupa ili pojedinac ne može prisvojiti suverenost od građana, niti uspostaviti vlast mimo slobodno izražene volje građana. Da je po članu 24. pravo na ljudski život neprikosnoveno i da po članu 26. niko ne može biti držan u ropstvu ili u položaju sličnom ropstvu.
- Šta se posle dogodilo?


Da bi sprečili anarhiju, po dogovoru sa starešinama milicije i narodne vojske formiran je Narodni odbor, koji je imao zadatak da pokuša da smiri ogromno nezadovoljstvo i da formuliše zahteve u ime naroda. Prvo su pozvali sve državne organe da svako nastavi da radi svoj posao, da se pojačano obezbede svi granični prelazi da bi se sprečio svaki pokušaj bekstva članova zločinačkog udruženja „ Evropa nema alternativu " i svih onih koji su sa pravom očekivali hapšenja. Ipak, uprkos svim merama jedan broj tih lopova i hoštaplera uspeo je da pobegne sa koferima para i porodicama u susedne države. Nismo uspeli da sprečimo ni njegovo bekstvo, sa kumom i delom kamarile pobegli su helikopterom iz Batajnice u Nezavisnu državu Hrvatsku, a po rečima pilota kada su ga otpustili odmah posle njegovog poletanja iz šume se pojavilo nekoliko vozila u koja su počeli da ulaze. Sve nas, su pozvali na mir, na strpljenje, da im omogućimo da se oni organizuju i predstave naše ciljeve, a na prvom mestu kako da se za sva vremena oslobodimo ovih Nato-plaćenika, izdajnika našeg naroda i najvećeg antropološkog otpada od nastanka sveta, a da na našim rukama ne ostane njihova pogana krv.

 

Da bi mogli da počnu da demontiraju onaj zločinački sistem, posle obavljenih konsultacija sa umnim i moralnim stručnjacima za pravo urađeno je:


Pošto je upravnik pobegao iz zemlje u Endehaziju, po Ustavu ga zamenjuje Predsednica Narodne Skupštine republike Srbije a ona je u Beogradu koji je toga dana imao oko pet miliona građana donela Odluku o raspuštanju Narodne skupštine. Obzirom, da po članu 128 Ustava republike Srbije mandat Vlade traje do isteka mandata Narodne skupštine koja ju je izabrala, posle konstatovanja činjenice da nema Skupštine – nema ni Vlade, po sistemu narod dao-narod uzeo.

 

Drugo, raspuštanjem Narodne skupštine i Vlade, donela je Odluku o prenosu svih ustavnih ovlašćenja na Narodni odbor.


Na prvom, sabranju Narodnog odbora usvojen je Proglas svim građanima Srbije i međunarodnoj zajednici u kome je rečeno, da je osnovni uzrok narodnog nezadovoljstva otvorena veleizdaja države i svih njenih interesa, a da su nosioci te sramne izdaje upravnik i njegovi saradnici. To zločinačko udruženje "Evropa nema alternativu" oličeno u upravniku i njegovoj kliki, Vladi republike Srbije i najvećem broju njenih ministara, dovelo je Srbiju na ivicu opstanka i prosjački štap. Ispunjavajući zahteve tkz. "međunarodne zajednice" a protiv direktnog interesa države Srbije i njenih građana uspeli su da unište najveći deo onog što je bilo narodno i tradicionalno-moralno, materijalno i ekonomski, da ponize i opljačkaju građane Srbije.


Sada, kada se setimo svečane zakletve koju je pred Narodnom skupštinom izrekao upravnik na svojoj inauguraci koja glasi: "Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti", vidimo plodove njegovog rada, i njegovih saradnika. A danas, kada znamo da je novcem tkz. "međunarodne zajednice" na prvom mestu SAD i Nemačke on i njegova partija doveden na vlast da bi on kao osvedočeni "demokrata-mirotvorac-reformator i pragmatičar" radeći od prvoga dana, svakoga dana i svake noći, na potpunom uništenju svih nas, da nas biološki istrebi, do dana kada je kao njihova marioneta sramno pobegao u Endehaziju, slobodno može i on u njihovom Saboru da kaže "Srbije više nema, ja sam je uništio".

 

Mi, kao narodni predstavnici mu poručujemo, da slobodno može da se vrati u Srbiju, da će imati mnogo poštenije suđenje, nego svi oni njegovi politički protivnici po zatvorima, samo zato što su ukazivali na sve lopovluke njegove kamarile, a između nas, naše jadne dece i naših unuka, poniženih i opljačkanih-više miliona građana Srbije i njega i njegovih lopova i hoštaplera mi ćemo se lako opredeliti.

 

Da bi, međunarodna zajednica znala, ko smo, šta smo i odakle smo, mi, narodni predstavnici Srbije, danas sabrani u prestonom gradu Beogradu, u ime svih poštenih i čestitih građana Srbije, izjavljujemo: Kao država, većine potomaka Svetog Save i Svetih Nemanjića, uvek smo bili za poštovanje svih prava i slobodu svih ljudi, bez obzira na naciju i veru. Nikada nismo vodili osvajačke ratove, druge porobljavali i mučili, i u oba svetska rata bili na strani onih koji su se borili za slobodu i pravdu. Bili smo porobljavani, mučeni i ubijani, zbog toga što jesmo, bili izloženi genocidnom uništavanju od Nemačke i Nezavisne države Hrvatske. Protiv Evrope i SAD nismo nikada ratovali, ali jesu oni protiv nas, Nemačka u dva svetska rata a zajedno sa SAD i članicama zločinačke NATO organizacije, u organizovanom bombardovanju naše države što je imalo za posledicu uništavanje našeg naroda, privrede i države, dovođenja na vlast njihovih marioneta, svuda i na svakom mestu sa ciljem da nas potpuno satru kao narod i rasparčaju našu domovinu da bi je posle podelili između sebe naši osvedočeni neprijatelji, tako, da se danas južni deo naše države, koji se zove Kosovo i Metohija i koji je duhovno srce našeg naroda nalazi pod njihovom privremenom okupacijom, ali, daće ljubljeni Gospod i spas naš Isus Hristos da će svako dobiti po delima svojim, verujemo samo u Njegovu božansku pravdu. Kao pobednici u oslobodilačkom, prvom svetskom ratu protiv Austrougarske i Nemačke, izgubivši više od milion svojih građana, uloživši sve ono krvlju osvojeno u novu državu Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca, omogućili smo i njima, koji su bili sluge i nikada nisu imali državotvornu svest da dobiju državu slobodnih ljudi. Bedni i iskompleksirani, zadojeni iskonskom mržnjom uzvratili su nam, pakošđu, progonom i ubistvom našeg naroda samo zato što smo bili Srbi pravoslavne vere. Isto se dogodilo i u drugom svetskom ratu, podnevši milionske žrtve na strani onih koji su voleli slobodu, doživeli smo razaranje zemlje, genocid od onih istih kojima smo darovali slobodu, da bi posle toga niko nas ništa i ne pitajući završili u tvorevini nazvanoj Jugoslavija. Tu istu tvorevinu, su rasturili isti oni kojima je smisao i način života zločin, koji nisu u stanju ništa lepo, korisno, pravdoljubivo da stvore, kroz pripremu, neposrednu saradnju, obezbeđena finansijska sredstva isti oni koji su srpski narod smatrali nižom vrstom, koji može biti samo kolonija, izvor sirovina i tržište njihove nacističke ideologije i proizvoda, kroz ponovni genocid nad srpskim narodom od na prvom mestu Nemačke, Vatikana i SAD.

 

Danas, kada se Srbija, ponovo diže iz pepela, kada polako ali odlučno staje na svoje noge, molimo, sve zemlje sveta u kojima se nalaze članovi zločinačkog udruženja "Evropa nema alternativu" da nam pomognu u njihovom povratku na mesto njihovog zločina, a mi kao narodni predstavnici, koji još uvek nisu vratili smrtnu kaznu, svečano obećavamo, da će imati sve mogućnosti na raspolaganju po najvišim svetskim standardima da dokažu svoju nevinost.


"Šta je dalje bilo, kakve su bile reakcije"?


Različite, od potpunog odbacivanja SAD i njihovih evropskih marioneta, do stava ogromne većine država da je to unutrašnja stvar građana Srbije. Prvo, je bilo očekivano jer je bilo jasno da SAD i Nemačka neće tek tako lako da se oproste od svojih ljubimaca, obzirom da su u njih uložili ogromna sredstva, a da njihovi "izvođači radova" na projektu koji se zvao uništenje Srbije nisu uspeli da završe svoj prljavi posao do kraja. Međutim, obzirom da je bilo i otvorenih pretnji i obećavanja vojne intervencije u situaciji kada je bivši ministar vojni sa svojim prijateljima potpuno opljačkao i skoro uništio odbrambenu moć naše vojske koju je sveo na dvadesetak hiljada ljudi sa puškom, posle objavljivanja ovih činjenica građanima i uz njihovu saglasnost, zamolili smo i dobili status pridruženog člana sa svim pravima i obavezama koji uz to idu od međunarodne organizacije BRIK, vojnog i trgovinskog saveza koji čine: Rusija, Kina, Indija, Brazil i više država. Njihova, prvenstveno brza i najmodernija vojna pomoć, uz specijalne padobranske jedinice i posle vanredne mobilizacije velikog broja vojno sposobnih građana, bilo je ono što u svojim zločinačkim planovima a poznajući slobodarski i borbeni duh srpskog naroda nisu predvideli i što im je omelo trenutne planove.

 

"A posle toga"?


Taj period odmeravanja svih mogućnosti trajao je izvesno vreme, međutim, naši narodni predstavnici u diplomatiji su dobili zadatak, da u svakoj prilici i na svakom mestu počinju svaki razgovor rečima: „ ja, kao predstavnik države Srbije čiji je jedan deo pod privremenom okupacijom zločinačke Nato organizacije "... bili su jednostavno ovlašćeni da vode diplomatske razgovore samo o temama: ukidanje privremene okupacije naše države, nadoknada ratne štete nanete Srbiji posle svetskih ratova, građanskog rata u Jugoslaviji i zločinačke Nato agresije na našu zemlju, a tek posle o trgovini i bilateralnim odnosima. Bilo je onih koji su ih slušali i davali nam podršku u pravednoj borbi kao i neprijatnosti u Ujedinjenim nacijama, kada je trenutno predsedavajući ministar Endehazije posle poznate uvodne reči našem narodnom predstavniku oduzeo reč, što je imalo za rezultat da je ogromna većina predstavnika drugih država na čelu sa zemljama BRIK napustila zasedanje. U zgradi su ostali samo predstavnici SAD sa svojim slugama i nekolicinom zemalja, siromašnih i poslušnih.

 

"To smo i mi u Australiji videli, ali, nisi mi rekao šta ste radili u zemlji"? Prvo, videli smo koliko je korupcija u državi uzela maha, da je pljačkanje građana bio posao koji su oni na vlasti razvili i patentirali, da im je to bila jedina i osnovna delatnost, kako što više opljačkati narod?


Pošli smo od činjenice, da su svi zakoni i na osnovu njih prateći propisi za nas ljude-narod, da svima nama bude bolje, a da je iznad njih samo Božija volja, i da sve ono što je u suprotnosti sa interesom naroda ide u smeće-na đubrište istorije, svi papiri i svi ljudi koji su ih doneli i primenjivali na štetu većine nas. Posle sagledavanja katastrofalne situacije u svim oblastima života i rada, znajući sve ono što su Nato sluge i plaćenici radili zadnjih godina, da bukvalno nije postojala oblast delovanja osim ? čitanja vremenske prognoze, koju nisu ispoganili svojim partijskim radom, pljačkom i korupcijom, naravno, zajedno sa svojim "opozicionim" kolegama, doneli smo nekoliko Odluka sa snagom zakona.

 

Prvo, zabranjuje se svaka stranačka aktivnost u narednih 5 (pet) godina, pod pretnjom kazne strogog zatvora u trajanju od najmanje 10 godina.

 

Drugo, sva pokretna i nepokretna imovina svih političkih stranaka danom stupanja Odluke na snagu je imovina države Srbije. U svim celinama, počev od lokalne samouprave obrazovati komisije za popis, a svaka radnja koja ima za cilj prikrivanje imovine-arhive-dokumenata biće najstrožije kažnjena. Svi zaposleni u Vladi, Narodnoj skupštini i svim pratećim celinama, su pod otkaznim rokom. U međuvremenu, izvršiće se analiza radnog angažovanja svih zaposlenih da bi po utvrđenim kriterijumima ostao potreban broj zaposlenih, najviše 10-15% sadašnjeg stanja. Posle dobijanja rešenja o prekidu radnog odnosa sa pravnom poukom, svi ostali imaju rok od 7 dana da se prijave Nacionalnoj službi zapošljavanja.


Treće, ukidaju se na svim nivoima u državi sve vladine i sve nevladine agencije i organizacije, one koje su pile krv narodu finansirane iz inostranstva ili iz budžeta, a na račun svih nas, brisanjem iz Registra u roku od 3 dana, kao i svi odbori i razna "konsultativna tela" kao najgori pojavni oblik korupcije i prihvatilište svih onih partijskih kadrova koji su radili na uništenju države, često na po 5-6 lepo plaćenih funkcija. Ponovna registracija biće moguća posle donošenja novog zakona, u onim oblastima koje država Srbija dozvoli, a do tada sve poslove od interesa za građane obavljaće država Srbija.

 

Posle toga, smo definisali prioritete u stavljanju države na noge, kao što je :obaveza narodnih predstavnika da utvrde, sa građanima države Srbije usaglase i da predstave svetu, šta je naš nacionalni interes, od koga nikada nećemo odustati i za koji ćemo se boriti svim silama, uvek, i na svakom mestu.


Zatim, obaveza narodnih predstavnika da obezbede posao svakom građaninu, svako može da radi samo jedan posao za jednu platu. Svako mora da ima dovoljno hrane, ogreva i potrebnih lekova, u tome niko nesme da oskudeva. Utvrditi i svakom vrstom državne pomoći pomoći život u Srbiji, rađanje i porodice sa mnogo dece, to je imperativ i stalna obaveza svih nas. Bez pomoći „ stručnjaka " iz bivše Srpske akademije nauka i umetnosti koji su odbacivši narod, sebe moralno sahranili, sa umnim i čestitim predstavnicima naroda, izvršiti potpunu reformu obrazovanja, napisati nove udžbenike i svoju istoriju koju će učiti naša deca, bez obzira da li se i kome to ne dopada. Sa onim čestitim stručnjacima koji nisu ogrezli u kriminal unaprediti sistem obavezne zdravstvene zaštite, gde neće biti mesta onima koji prethodnu noć prespavaju u državnoj službi da bi posle podne radili privatno i svima onima koji su tu plemenitu profesiju ispoganili, kojima će biti oduzeto sve ono što su pokrali od naroda, a moći će da otputuju van zemlje kada joj budu vratili novac uložen u njihovo skupo školovanje. Definisati šta, kako, koliko i za koga proizvoditi? uz moralnu obavezu kupovanja domaće robe. Svaki izvoz ide preko države, svi mogu izvoziti sve ono što je trgovinski višak, a uvoziti samo ono za šta u državi ne postoji mogućnost da se proizvede. Svi trgovinski diskonti moraju imati najmanje 75% robe proizvedene u Srbiji, uz zaštitnu carinu od 10-50% za sve one proizvode na našem tržištu koje su evropljani subvencionisali a prihod od carina ide direktno za poboljšanje položaja domaćih proizvođača. Definisali smo, koje su pored poljoprivrede delatnosti koje ćemo razvijati, a koje postepeno uz prilagođavanja okolnosti i zaposlenih postepeno gasiti. U državi će se proizvoditi hrana organskog porekla, za kojom je najveća tražnja, a hrani genetski modifikovanoj u našoj državi nema mesta. Sve do tada uvezeno, biće ispitano, uništeno a protiv svih odgovornih pokrenut krivični postupak uz nadoknadu štete državi.

 

Pod pretnjom kazne strogog zatvora, zabranjena je svaka sindikalna aktivnost, posebno u zdravstvu i miliciji.


Sa zemljama komšijama saradnja je moguća samo po principu reciprociteta, a ako ne žele, mogu odmah da napuste tržište Srbije.


"Čuli smo da je bilo dosta kuknjave oko toga"?


Da, što smo i očekivali. Prvo je Srbiju napustila firma Idea, vlasnika iz Endehazije kada su počeli da zatvaraju tržne centre širom države jer im robu nisu kupovali više ni njihovi zaposleni. Pretili su tužbom Svetskoj trgovinskoj organizaciji i tražili zaštitu svojih interesa pozivajući se na dobru saradnju sa bivšim upravnikom zločinačkog udruženja "Evropa nema alternativu" koji im je omogućio pored kupovine zemljišta, hrane, vode, i preduzeća budzašto i svoju pomoć da Republika Srbija čiji je on bio zadnji predsednik neće da im bude smetnja kod ulaska u Evropsku uniju zbog dva puta ubijanih, proteranih i opljačkanih Srba iz njihove Nezavisne i genocidne države Hrvatske a oni su njemu ljubazno obećali da se zahvale organizacijom donatorske konferencije. Zamisli, toliku bedu bivšeg upravnika koji je bio spreman da proda sve one poklane i bačene u stotine jama širom njihove proklete NDH, i sve one korpe pune očiju nevine srpske dečice koje su slali svom poglavniku. Znamo mi, da bi on to njima završio i besplatno da ga ne mole ali, sada to može iz Brisela da organizuje za svoje partijske kolege-lopove od kojih polako ali sigurno uzimamo i vraćamo narodu iz njihove pokretne i nepokretne imovine sve ono opljačkano od naroda.

 

Doneli smo odluku, da nema povraćaja nikakve imovine bivšim republikama ni drugim državama sve dok se ne reši svaki status i imovina naših proteranih i pobijenih građana, da ćemo svaku saradnju u bilo kojoj oblasti uslovljavati prethodno regulisanim pravnim i stvarnim statusom našeg naroda, dok je obustavljen i proglašen pravno ništavnim postupak svega do tada vraćenog.


Posle proglašene amnestije svih političkih zatvorenika i povratka svih onih zaposlenih u državi, koji su se na bilo koji način suprotstavljali lopovluku upravnikovih saradnika, uz besplatnu pomoć starih i iskusnih kadrova u svojoj struci a ne kompromitovanih nikakvim političkim aktivnostima, uz novozaposlene posle testiranja svih sposobnosti i uz test čitanja i pisanja ćirilicom, imali smo na raspolaganju kadrove za novi početak-kadrove koji su imali u sebi strah samo od Gospoda. Kadrove koji su bili ljudi koje svi znamo, domaćini i porodični ljudi kojima je majka Srbija bila na prvom mestu. A posla su imali svuda, dok su jedni uz poziv građanima i svim institucijama da pomognu i pruže dokaze o svakom lopovluku u svakoj delatnosti, u svakom mestu i u svakoj ulici formirali Registar svih onih za koje postoji čvrsta osnovana sumnja a i dokazi da su na bilo koji način opljačkali narod, dotle je od tadašnjeg "evropejskog" i teško kriminalizovanog sudstva jedan deo sudija bez nerešenih sudskih predmeta a na čiji rad do tada niko od građana nije imao primedbi, uz pomoć radnika milicije koji su jedva dočekali da povrate čast i ugled svoje ustanove i svoje starešine vide tamo gde im je mesto, kao i nekolicine još čestitih javnih tužilaca počeli najveće čišćenje Srbije od delovanja zločinačkog udruženja "Evropa nema alternativu".

 

Poseban problem smo imali, da tačno utvrdimo šta i koliko je došlo raznih donacija iz inostranstva te smo ono što smo znali stavili na sajt države i pozvali sve na saradnju. Najbolju evidenciju su imali Japan i Norveška, do najsitnijeg detalja tako da smo lako našli sve ono što su „ doktori ″ pokrali i preneli u svoje privatne ordinacije, zato su im "kolege" slale sirotinju raju da ih pljačkaju dok su oni zakazivali snimanja na 6 meseci. Videli smo i koncept kako je upravnik sa svojom kamarilom pljačkao sve nas i zašto je bilo potrebno zločinačko udruženje "Evropa nema alternativu". Naime, prvo su za svoj prljavi posao primili avans, pa konačan iznos, pa kada posao oko uništenja Srbije nisu završili do kraja tražili su i dobijali od svakog "projekta" procenat, koji je prvo išao od 10% da bi na kraju njihovog angažmana stigao do 50% svih para koje su u zemlju dolazile, naravno preko računa raznih agencija i direktno na egzotična poreska ostrva. Zato su odbijali zemlje kao Rusiju i Norvešku, koje su htele da pomognu ali su tražile direktan uvid u način trošenja novca.


Posle svih analiza, doneli smo odluku i o prodaji kompletnog voznog parka države, na hiljade najmodernijih i blindiranih vozila. Ostavljeno je ono najnužnije, dok su uvažene potrebe samo zdravstva, vojske i narodne milicije. O trošku države, a daće Bog da ćemo i to naplatiti iz imovine onih izdajnika naroda, doneta je odluka o zameni svih ličnih dokumenata na ćirilici, da svi natpisi u državi moraju biti na zvaničnom pismu, osim naziva stranih firmi.

 

Tako smo se organizovali, da su svi građani uveče na narodnoj televiziji mogli da čuju i vide ko, kada i zbog čega je uhapšen, ko je i zbog čega osuđen, ko i kakve mere priprema za one banke koje su još uvek mislile da će moći da pljačkaju narod, da mogu da pruže svaku vrstu pomoći ljudima koji vode istražne radnje protiv svih onih koji su uništili Službu društvenog knjigovodstva i prethodni bankarski sistem Srbije, da mogu da pomognu oko svih tkz. "burazerskih" privatizacija, kada je imovina više generacija radnih ljudi preko noći otišla u ruke lopova kroz postupak koji su zvali "privatizacija" zahvaljujući partijskim kolegama kao konsultantima raznih mafijaških agencija koji su ih "procenjivali" i korumpiranim sudijama koji su sudili po partijskim kriterijumima.


Svako ima pravo na svoje mišljenje, iznošenje stavova, ali više ne narodnim parama, i ne više na sredstvima informisanja koja su napravljena narodnim parama-svi izgrađeni predajnici su imovina naroda a kome treba gledanost neka razvija mrežu o svom trošku. Sa tim ciljem, unapredili smo i rad medija uvođenjem licence za svaki javni posao tako da ko želi da registruje dnevni-nedeljni list novcem iz inostranstva, može, samo na naslovnoj strani slovima od 30 piksela mora da piše: npr. list koji se finansira od Nemačke vlade, ili recimo tv-kuća, može, novcem iz inostranstva-može, samo što je zakonska obaveza da pre početka svake informativne emisije ide najava, ovo je televizija koja je osnovana novcem, na primer g-dina Soroša, i osnovno, pre registrovanja polaže se depozit u Narodnoj banci Srbije npr. 100 miliona dinara, iz tog depozita se skida iznos za svaku kaznu koju izrekne Komisija narodnog odbora za praćenje rada medija onima koji još misle da mogu da pljuju građane i institucije države Srbije. Čim iznos preostalog depozita padne na 30% poziva se osnivač i ukoliko ga u narednih 7 dana ne obnovi do iznosa od 100% medij se briše iz registra.

 

Ono što je kao posledica našeg rada bilo odmah uočeno je činjenica, da posle ukidanja stranačkih parazita i bande štetočina koja se zvala Vlada, odmah je došlo do smanjenja svih vidova poreza, taksi i doprinosa. Smanjene su akcize, smanjene su cene svih komunalnih usluga jer više nije postojao ogroman birokratski aparat koji je sisao krv narodu. Potpuno je ukinut porez na dodatu vrednost na sve što je namenjeno deci. Smanjene su sve obaveze privrednicima, koji su postali konkurentniji. Nije bilo više potrebe nabavljati osnovne potrebe preko lažnih tendera i lažnih javnih nabavki, niti su partijski rukovodioci kao predsednici upravnih odbora i na svim drugim funkcijama morali da izdvajaju kroz cene svih roba i usluga doprinos partijama koje se više nisu spremale ni za kakve izbore. Smanjenjem troškova energije, transporta, doprinosa zaposlenima i svih poreza došlo je i do smanjenja svih maloprodajnih cena što je imalo za posledicu povećanu kupovnu moć građana i porast životnog standarda. Formiran je ogroman fond iz ukupne imovine koja je vraćena državi iz koga je mogao da bude otkupljen radni staž za hiljade ljudi, isplaćena sva socijalna davanja, izdvojena sredstva za trajno zbrinjavanje svih izbeglih i trajno raseljenih lica i odvojena posebna sredstva za sve sadašnje i buduće majke i svu još nerođenu decu.

 

Dok su se jedni bavili posledicama, drugi su tražili rešenja za prevazilaženje trenutnog stanja i za budućnost, tako da smo kao članica BRIK organizacije dobili status najpovlašćenije države uz potpuno otvoreno tržište za sve proizvedeno u Srbiji, nove mogućnosti obezbeđenja energije, transfer moderne tehnologije, formiranje zajedničkih firmi i zajednički nastup kao i mogućnost povlačenja već spremnih kreditnih linija uz grejs period od 4 godina i otvaranje poslovnih banaka koje bi pratile delatnost srpskih firmi. Evropskim firmama je nagoveštena mogućnost da budući plasman njihove robe na tržište zemalja BRIK može da ide samo ako je proizvedena u Srbiji. To je bila i jedna od posledica posle prekida svih aranžmana sa MMF i Svetskom bankom. Njihovih usluga smo se odrekli posle nekoliko dana, znajući ko, kako i na koji način je sa njima uspeo da zaduži nas i naše unuke a da pri tome napune svoje džepove. Na molbu da sednemo i vidimo šta i koliko smo mi kao država dužni, odgovorili su da oni naše predstavnike ne prihvataju kao legitimne uz pretnju da oni imaju mogućnosti da naplate svoja potraživanja. Onda smo, mi okupivši najkvalitetnije ljude i uz sva dostupna dokumenta, pripremili toj razbojničkoj družini jedan dokument u kome smo izneli naš stav, a koji glasi : da mi u Srbiji, državi čestitih i poštenih građana nismo nikada izbegavali plaćanje svojih obaveza pa to nećemo raditi ni u buduće, ali, da iz zaplenjene dokumentacije možemo i hoćemo da vratimo svaki onaj iznos koji je bio primljen i utrošen 100% za opšte dobro građana a sve ono što je od njih otišlo po raznim osnovama u privatne džepove svih onih koji su pokrali građane Srbije, preko raznih "projekata" zločinačkog udruženja "Evropa nema alternativu" to nećemo da platimo i da to ne smatramo dugom države, da oni to mogu da naplate od onih kojima su taj novac i dali koji se i nalazi na njihovim računima širom sveta kao i iz depozita deviznih rezervi Narodne banke Srbije koji su kod sebe držali.

 

Odbili su dalji razgovor, ali smo nezvanično čuli da su ga razmatrali, a kada bi prihvatili naš predlog da bi ostatak duga bio 3-5 milijardi evra, što bi bio prioritet vraćanja u narednom periodu.


"A na Kosovu i Metohiji, kakvo je sada stanje"?


Slično prethodnom, upoznali smo kompletnu javnost sa činjenicom da su oni koji su imali mandat međunarodne zajednice da čuvaju mir i sami učestvovali u zločinima nad našim narodom. Nisu nam poznati njihovi dalji koraci, a mi kao država ćemo se angažovati na proveri, da li su osnovane informacije da na našoj svetoj zemlji, skladište iskorišđeni radioaktivni otpad iz atomskih centrala SAD, Francuske i Nemačke. Naime, registrovani su letovi teških helikoptera sa albanske obale, noću, sa cilindričnim metalnim kontejnerima a u njihovoj vojnoj bazi rad teških mašina-bušilica. Pretpostavljamo da ih zakopavaju a posle nalivaju betonom, prekrivaju zemljom i travom.

 

"A ti, šta ti misliš o svemu što ste preživeli"?


Verujem da smo na pravom putu, dosta je postignuto i preko očekivanja, zahvaljujući ogromnoj narodnoj energiji i činjenici da su ljudi povratili svoje dostojanstvo, da se na njihovom licu vidi osmeh posle dužeg vremena, i da su spremni da nikada više ne dozvole da se pojavi neki novi upravnik.


A to je samo pravi početak.

 

Srboljub Dimić

loading...
3 glasova
Koristio vam je ovaj sastav? Kliknite like
ili podelite sa prijateljima

Postavite ovaj sastav na Vaš sajt ili forum

Link
Za web stranicu
Za forum
Nazad San srbske letnje noći

Najbolji citati

Najpopularniji sastavi

Moja škola

Moja škola   Škola, to je ustanova čiji je osnovni zadatak prenositi znanje na mlade ljude. To su zgrade u čijim se prostorijama odvija nastava.… >

Moja soba

Moja soba   Razmišljajući o svojoj sobi, ne želim ju opisati kakva je ona materijalno jer se bitno i ne razlikuje od soba mojih vršnjaka. Svaka soba… >

Moji snovi

Moji snovi   Ne postoji čovjek koji ne sanjari ili barem mašta. Snovi mogu biti različiti; počev od snova o uspjehu, preko ljubavnih snova pa do… >

Sloboda

Sloboda   O lijepa, o draga , o slatka slobodo... rekao je davno naš poznati pjesnik Ivan Gundulić. Zaista, sloboda jeste lijepa, draga i slatka no… >

Moja draga osoba

Moja draga osoba   Postoji mnogo ljudi koji ispunjavaju moj život, koje volim i kojima se divim. To su moji roditelji, moja baka, ujaci, ali i moja… >

Sastavi na društvenim mrežama

Lajkuj Lektire.me na Facebook-u