Lektire.me - sastavi je internet stranica koja sadrži primere sastava, pismenih zadataka i eseja za osnovnu i srednju školu. Cilj sajta je da pomogne srednjoškolcima da što bolje i kvalitetnije napišu sastav na određenu temu.


Moje prijateljice

Moje prijateljice

Moje prijateljice

 

U našem je razredu devet cura i sve su mi prijateljice. Moje su prijateljice izvrsne. Jako sam zahvalna što ih imam.

 

Moje su prijateljice izvrsne. Jako sam zahvalna što ih imam. Evo, Dora Suknaić je uvijek uz mene i neprestano smišlja neke šale da me razveseli. Hvala ti, Dora. U našem je razredu devet cura i sve su mi prijateljice, a jedna od njih, Eva Marija, je vrlo kreativna i zabavna. Eva gotovo sve može napraviti od papira, a bavi se i baletom što je meni oduvijek bilo lijepo. Hvala ti, Eva.

 

Prošle je godine u naš razred došla Maša. Ona i ja volimo gledati modne časopise i govoriti što je in, a što out. Maša je ponekad malo svojeglava, no ništa zato. Hvala ti, Maša, što si mi prijateljica.

 

U razredu imamo čak dvije Eve i dvije Dore. Eva Grahovac je draga i voli dijeliti sve stvari s drugima. Jako je brižna i zato mi je prijateljica. Hvala ti od srca, Eva. Maloprije sam rekla da imamo dvije Dore. Druga Dora je Dora Sviben. Ona jako lijepo slika temperama i jako lijepo i uredno piše. Ponekad želi biti sama, ali ja to razumijem jer i ja to ponekad želim. Hvala ti, Dora.

 

U razredu imamo i pametnu glavicu koja uvijek zna odgovor na svako pitanje, a to je Nora. Nora ide u glazbenu školu i svira klavir. Ali nije sve baš samo divno, jer Nora je alergična na mlijeko. Želim joj da joj ta alergija što prije prođe. Hvala ti, Nora, što si mi prijateljica.

 

Ja idem na suvremeni ples, a sa mnom iz razreda ide i Giselle. Ona je uvijek vesela, divno pleše i izvrsno crta. Hvala ti, Gigi.

 

Kao i uvijek, šećer dolazi na kraju, a to je moja divna Lea!!! Lea mi je od prvoga razreda najbolja prijateljica i o njoj bih mogla napisati knjigu. Ona ima sve dobre osobine. Tiha je, skromna i odana prijateljica, a još divno svira klavir. Hvala ti Lea, moja najbolja prijateljice zauvijek!

 

Piše Pia Diklić 4a

________________________________

 

Moje prijateljice

 

Sigurna sam da svako ima neku dragu osobu čijem se definisanju i opisivanju može posvetiti. Pored onih koji su nam krvno bliski i tu pored nas jer su se tu po rođenju zadesili, ima i onih retkih koje u prolazu prepoznamo kao sebi slične.


Takva je moja najbolja prijateljica. Ne želim da gubim vreme na opisivanje njenog izgeda, jer svakako nije nešto što će se održati kroz vreme. Ako ovaj sastav pročitate za 30 godina, vreme će je siurno pojesti kao i sve nas i neće puno ličiti na ovo kako sad izgleda. U kratkim crtama, ima dugu crnu sjajnu kosu, ravnu i oštru kao sečivo, ošišana na pravilnu frizuru bez mnogo mašte, šiške i osnovna dužina. Moram priznati da joj je kosa reći ću samo tamna jer u zavisnosti od godišnjeg doba i ona postaje tamnija ili svetlija. Ima kose oči, gotovo da liči na azijata i tamne crne zenice poprilično krupno, kad god vas gleda tim prodornim pogledom niste sigurni da li proždire svaku vašu reč ili gleda kroz vas u osobu koja se udaljava. Njen stav životni je interesantan i to je ono što volim kod nje. Svi mi ograničeni nekim strahovima i normama propalog društva plašimo se da ćemo nekog izneveriti ne videći da sebe najviše srozavamo, dok ona u prvom i najkrupnijem planu vidi sebe, nasmejanu, sa željom da ovaj dan bude bolji od prethodnog, ma ne bolji, nego najbolji do sada. Pored nje takve i vi ste uvek srećni i nasmejani. Nekad se pitam ima li ta devojka probleme i kako je uvek tako nasmejana. Valjda se takvi rodite a možda to stičete kroz život, ne znam, meni je u glavnom promaklo to u građenju mog karaktera.


Imam najbolju prijateljicu i stid me reći da se hranim sa vrela njene radosti i razdraganosti u nadi da ću se pod stare dane promeniti o postati bar malo kao ona.

loading...
0 glasova
Koristio vam je ovaj sastav? Kliknite like
ili podelite sa prijateljima

Postavite ovaj sastav na Vaš sajt ili forum

Link
Za web stranicu
Za forum
Nazad Moje prijateljice

Najbolji citati

Najpopularniji sastavi

Moja soba

Moja soba   Razmišljajući o svojoj sobi, ne želim ju opisati kakva je ona materijalno jer se bitno i ne razlikuje od soba mojih vršnjaka. Svaka soba… >

Moja škola

Moja škola   Škola, to je ustanova čiji je osnovni zadatak prenositi znanje na mlade ljude. To su zgrade u čijim se prostorijama odvija nastava.… >

Moji snovi

Moji snovi   Ne postoji čovjek koji ne sanjari ili barem mašta. Snovi mogu biti različiti; počev od snova o uspjehu, preko ljubavnih snova pa do… >

Iskreno o sebi

Iskreno o sebi   Iskreno o sebi. Ne znam što ne mogu da napišem par rečenica o sebi, a uvek brzo donosim zaključke o drugima. Ostavljam olovku,… >

Sloboda

Sloboda   O lijepa, o draga , o slatka slobodo... rekao je davno naš poznati pjesnik Ivan Gundulić. Zaista, sloboda jeste lijepa, draga i slatka no… >

Sastavi na društvenim mrežama

Lajkuj Lektire.me na Facebook-u