Lektire.me - sastavi je internet stranica koja sadrži primere sastava, pismenih zadataka i eseja za osnovnu i srednju školu. Cilj sajta je da pomogne srednjoškolcima da što bolje i kvalitetnije napišu sastav na određenu temu.


Moja sestra

Moja sestra

Moja sestra

 

Osoba koja mi je mnogo draga i koju neizmerno volim, jeste moja sestra. Pored roditelja koji su mi veliki prijatelji, sestru smatram najvećim i najiskrenijim prijateljem. Sestra je posebna osoba u mom životu. Zauzima važno i nezamenljivo mesto. Ljubav prema njoj je velika i veoma iskrena. Moja sestra se zove Andrea i ima 11 godina. Visoka je i ima dugu smeđu kosu, sa gustim kovrčama. Ima krupne braon oči koje sijaju dobrotom. Ona je moja mlađa sestra i neko ko je ulepšao moje detinjstvo. Veoma lepa.

 

Međutim, pored toga što je lepa spolja, Andrea je isto tako lepa i iznutra. Vrlo je plemenita i dobra osoba. Ima mnogo vrlina koje ja mnogo volim kod nje. Iskrena je i razumna, a ume da bude velika podrška i oslonac. Uvek je dobronamerna i pažljiva. Ona je moj iskreni prijatelj. Uvek kaže ono što misli i trudi se da mi pomogne u svakoj situaciji. Kad sam tužna, tu je da podeli tugu sa mnom. Tu je da me uteši i usreći. A kad sam ja srećna, ona je još srećnija. Zato su njena osećanja i ljubav potpuno iskrena.

 

Uvek me lako nasmeje, zato što ima žanimljive i smešne priče. Uvek je puna nekih novih ideja i sa njom nikada nije dosadno. U svakom trenutku je tu za mene. Ume da mi pruži podršku i da veruje u mene. Zato šta god da radim, važno mi je njeno prisustvo i pomoć. Ona zna koliko mi znače njene reči i zato se trudi da uvek budu prave. Čak i kada nekada pogrešim uvek čujem njenu kritiku. Ali ja znam da je ta kritika sasvim iskrena i dobronamerna. Uvek mi pomogne da pronađemo pravo rešenje. Moja sestra je neko ko je uvek tu za mene. Zato se trudim da joj uvek uzvratim istom merom. Naša ljubav je velika i iskrena. Zato se i ja rastužim kad vidim da je tužna. Kad je uplakana ja joj brišem suze i vratim osmeh na lice. Kad joj je potebna pomoć, ja sam uvek tu. Međutim, od svega najviše volim kada vidim da je ona nasmejana i srećna. Volim kada iz njenih očiju izlazi sjaj i kad se iskreno raduje. To je nešto najlepše što me usreći kod nje. Ja takođe znam da i ona sve to oseća i da je sasvim iskrena.

 

Ponekad se desi i da se posvađamo. Nekada se naljutimo jedna na drugu bez razloga. Umemo da ponekad rastužimo jedna drugu. Međutim, to brzo prođe. Uvek shvatimo da nijedna svađan za nas ne može da traje dugo. To je zato što smo potrebne jedna drugoj. To je zato što volimo da budemo jedna sa drugom. Jednostavno, naši trenuci i ljubav su mnogo važniji od svih nesuglasica. Sem toga, to su uvek neke besmislene svađe, pa zato i traju tako kratko. Važno nam je da se na kraju izvinimo jedna drugoj i pomirimo. Zato se trudimo da se uvek lepo slažemo i da izbegavamo svađe i ljutnje. Moje detinjstvo zauvek je ulepšano njenim prisustvom. Bezbroj je uspomena koje nas dve imamo. Najviše od svega smo volele naše igre i šale. Kao male umele smo da čitav dan provedemo igrajući se i da nam nikada ne bude dosta. Nama je dan uvek brzo prolazio i nestrpljivo smo iščekivale novi.

 

Od svih naših uspomena, najviše su mi dragi naši proslavljani rođendani, novogodišnji i božićni praznici. Za rođendane smo jedna dugoj pravile lepe poklone i iznenađenja. I danas se trudimo da nekim jedinstvnim poklonom ulepšamo te dane. Naše uspomene su brojne i veoma zanimljive. Mi ih uvek rado prepričavamo i smejemo se. Pamtimo i prisećamo se čak nekih uspomena iz najranijeg detinjstva. Međutim, najviše volimo kada nam mama ili tata to prepričavaju. Mnogo je lepih i smešnih događaja i stvari koje smo zajedno doživljavale sestra i ja. Pored svih osoba, ona je neko ko je bio uvek i svuda sa mnom. Zato je to vreme za nas posebno. Tako je i danas. Ne mogu da zamislim dan bez njenog osmeha, bez njene šale i priče.

 

Sada najviše volimo trenutke kada pričamo, kad se šalimo, kad jedna drugu razumemo. Ja često znam šta ona misli i oseća iako mi to ona ne kaže. To je zato što mnogo vremena provodimo zajedno i zato što smo toliko bliske. Moja sestra je moj pravi i iskreni prijatelj. Ona je moj oslonac i podrška. Vreme sa njom je nešto najlepše za mene. Sestra je neko veoma poseban i zato se ljubav prema njoj ne može izmeriti.

________________________________

 

Moja sestra 

 

Kada je došla na svet, bila je majušna kao veknica hleba, samo su je doneli jedan iz porodilišta i rekli da sam ja njen stariji brat (njena starija sestra). Svi su je opkolili i pružili joj svoju pažnju i mamu je prikovala za sebe, a tata je pomagao mami i ja nisam imao (imala) sa kim da se igram. Mnogo me je nervirala. A uz to je i samo plakala. „Sačekaj samo malo da poraste i imaćeš društvo za igru" govorili su mi svi. Pih, kako mogu da se igram s nekim tako dosadnim i malim. Onda je jednog dana mala dosadica počela da puzi, pa da me grebe i čupa i uzimala bi sve što je moje, kao da joj je malo njenih igračaka. Kada je prohodala, kud ja, tu i ona, više je bila uhodica nego mlađa sestra. Prestala je da plače, ali je progovorila, pa bi od svih u kući samo mene dozivala. Dosadica jedna. „Vidiš kako te gleda plavim okicama" govorila bi mi mama, „pa igraj se malo sa njom" i tako bi se sva deca igrala napolju i zabljavala, a ja bih pričao (pričala) nekim njenim, bebećim jezikom.

 

Posle smo počeli sve da delimo, ne samo mamu i tatu i baku i deku, nego i igračke, čokolade i slatkiše, gledali bismo crtane filmove koje je ona želela. I mnogo mi je bilo dosadno. Pitao sam se (pitala sam se) da li svi mi koji imamo mlađe sestre moramo da ispunjavamo njihove želje i još da im ustupamo igračke.

 

Ali kada je krenula u školu, zajedno smo učili slova, pisali smo i čitali zajedno, učili da brojimo, sabiramo i oduzimamo. Na svako njeno pitanje bih uvek imao (imala) odgovor, ona bi se mnogo radovala kad nauči nešto novo, a ja bih bio neizmerno ponosan (bila neizmerno ponosna) što i ja imam koga da naučim. Kad bi me mama i tata grdili, ona bi me uvek branila. Čak smo počeli da se igramo i igara koje bih ja predložio (predložila).

 

Odlazili smo zajedno u školu i zajedno se vraćali iz škole. Video (videla) bih sigurnost u njenim plavim okicama dok koračamo od kuće do škole. Kad god bih bio tužan (tužna) ona bi mi prišla, zagrlila i dala polovinu svoje čokolade. Umela bi i da napravi neku smicalicu, samo da bi me oraspoložila. Više mi nije bilo toliko dosadno da provodim vreme sa njom, čak bih je vodio (vodila) da se igra sa mojim drugarima. Pratila me je svuda i u svemu, iako je mlađa, uvek se trudila da me razume, da mi pomogne. Jednom nisam znao (znala) da rešim domaći zadatak iz matematike, nervirao sam se (nervirala sam se) a ona je došla i ponudila se da uradi domaći umesto mene, nasmejala me je, tek sam je naučio (naučila) da broji, a već misli da zna matematiku. Dešava se nekad i da se posvađamo, ali ne budemo dugo u svađi, jer ne volim kad dosadici oči budu tužne, pa prvi (prva) popustim, ipak sam stariji (starija).


Divno je imati mlađu sestru, jer kakav (kakva) god da si, njoj si uzor u svemu i bez obzira što moramo da delimo sve, nisam sam (sama), uvek imam prijatelja i nekoga ko me kod kuće čeka nasmejan i raširenih ruku.

loading...
2 glasova
Koristio vam je ovaj sastav? Kliknite like
ili podelite sa prijateljima

Postavite ovaj sastav na Vaš sajt ili forum

Link
Za web stranicu
Za forum
Nazad Moja sestra

Najpopularniji sastavi

Moja draga osoba

Moja draga osoba   Postoji mnogo ljudi koji ispunjavaju moj život, koje volim i kojima se divim. To su moji roditelji, moja baka, ujaci, ali i moja… >

Moja škola

Moja škola   Škola, to je ustanova čiji je osnovni zadatak prenositi znanje na mlade ljude. To su zgrade u čijim se prostorijama odvija nastava.… >

Moji snovi

Moji snovi   Ne postoji čovjek koji ne sanjari ili barem mašta. Snovi mogu biti različiti; počev od snova o uspjehu, preko ljubavnih snova pa do… >

Moja soba

Moja soba   Razmišljajući o svojoj sobi, ne želim ju opisati kakva je ona materijalno jer se bitno i ne razlikuje od soba mojih vršnjaka. Svaka soba… >

Iskreno o sebi

Iskreno o sebi   Iskreno o sebi. Ne znam što ne mogu da napišem par rečenica o sebi, a uvek brzo donosim zaključke o drugima. Ostavljam olovku,… >

Sastavi na društvenim mrežama

Lajkuj Lektire.me na Facebook-u